Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011
                               Remember Remember The 6th Of December

6/12/2011: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!


Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, όταν ο συμμαθητής Αλέξης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα. Τότε, κανείς δεν είχε ακούσει για την οικονομική κρίση..., δεν υπήρχαν μνημόνια και τρόικες. Κι όμως, αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία έφερε στο φως όλα τα αδιέξοδα που βίωνε η νεολαία και την οδήγησε σε λίγες μόνο ώρες στους δρόμους! 
Εμείς οι μαθητές, που «λιώνουμε» σε ένα σχολείο χωρίς ουσία και προοπτική, βρεθήκαμε μαζί με τους φοιτητές, που έβλεπαν το πανεπιστήμιο να ξεπουλιέται στις αδίστακτες επιχειρήσεις, και τους ανέργους, που έπειτα από χρόνια σπυδών και προσπαθειών είχαν κριθεί «άχρηστοι» για μια δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή.
Ο στόχος ήταν κοινός: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.

Σήμερα, τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα! Μετά το καλοκαίρι, βρεθήκαμε σε ένα σχολείο χωρίς βιβλία, καθηγητές και – σε κάποιες περιπτώσεις – θέρμανση! Τα πανεπιστήμια κρέμονται από μία λεπτή κλωστή χάρη στην σκληρή υποχρηματοδότηση και το νόμο-έκτρωμα Διαμαντοπούλου, ο οποίος τα υποβαθμίζει σε κατώτατα κολλέγια. Όσον αφορά τους ανέργους, η πολιτική του μνημονίου τους έφτασε στο 1,000,000(!!!) και ειδικότερα 30% για τους νέους!

Δεν έχουμε άλλη υπομονή! Όπως τότε με καταλήψεις και διαδηλώσεις ρίξαμε την κυβέρνηση της ΝΔ, έτσι θα φύγει και η σημερινή κυβέρνηση των τραπεζιτών και τα κόμματα τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ! Έτσι θα σταματήσουν ΕΕ και ΔΝΤ να καταδυναστεύουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας! Έτσι θα μάθει όλη η κοινωνία πως το σχολείο και η ζωή που μας ετοιμάσαν δεν μας χωράει και πως είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε!

Κάλεσμα Μαθητικής Πορείας στις 6 Δεκεμβρίου

Η 6 Δεκέμβρη θα μας βρεί και φέτος στους δρόμους! Όπως έλεγαν και οι συμμαθητές μας το 2008: «Έρχονται οι δικές μας μέρες!»

Πρωτοβουλία Αγωνιζόμενων Μαθητών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

About Me

Πρωτοβουλία Αγωνιζόμενων Μαθητών
Προβολή πλήρους προφίλ

Facebook

Τwitter